نیما کرمی و دو نقطه؛ احیای ادبیات فارسی با زبان امروزی مهلت ارسال آثار به سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر تمدید شد فیلم کوتاه «بی‌گناه» به جشنواره بین‌المللی آمریکا راه یافت قسمت‌های جدید «پت و مت» ساخته می‌شود + فیلم مستند بالی برای پرواز، پژواک عملیات اچ ۳ و پیام روشنی برای پایگاه نظامی دیه‌گو گارسیا آمریکا امشب، خلاصه قسمت‌های سریال پایتخت ۷ را ببینید جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) حسین قلی‌زاده، هنرمند مجسمه‌ساز، درگذشت انتقاد به زبان کمدی و با عرض معذرت دانلود قسمت یازدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم بهترین سریال ۲۰۲۴ از منظر منتقدان از فردا روی آنتن است مروری بر کارنامه بازیگرانی که در سال گذشته رکورد زدند | پرکارترین بازیگر زن سینمای ۱۴۰۳ کیست؟ فیلم «پدرخوانده» کجا فیلم‌برداری شد؟ نظر بهتاش فریبا درباره استفاده از اسمش در پایتخت | تنابنده باید به من زنگ می‌زد کدام فیلم‌ها امروز از تلویزیون پخش می‌شود؟ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) واکنش اداره کل فرهنگ و ارشاد کرمان به لغو کنسرت حامد همایون انیمیشن «سفینه نجات» به مرحله تولید رسید نگاهی به حواشی «پایتخت ۷» دانلود قسمت دهم سریال پایتخت ۷ + تماشای فیلم جدول پخش فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون اعلام شد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نقد‌هایی که وارد نیست!

  • کد خبر: ۱۴۲۰۷۵
  • ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
نقد‌هایی که وارد نیست!
جمال یزدانی - فعال فرهنگی
جمال یزدانی
نویسنده جمال یزدانی

اگر بخواهیم اتفاقات اخیر را بررسی و تحلیل کنیم، فضای مجازی در به وجودآمدن اتفاقات اخیر اعم از توصیف و روایت پدیده، همراه کردن توده‌ها و… نقش پررنگی داشته است؛ بنابراین فضای مجازی ضمن اینکه یک فناوری و ابزار و جنبه رسانه‌ای است، توانست در یک فرایند ذهن و فکر مردم جامعه را تحت تأثیر قرار دهد.

موضوعی که شاید باعث شد برخی کم کاری‌های فرهنگی به چشم بباید و البته توقعات بیش از حد از برخی حوزه‌ها ایجاد شود.
اما اصولا تحلیل و ارزیابی زمانی ارزشمند و باعث رشد خواهد بود که مبتنی بر واقعیت‌های موجود و منصفانه باشد.

در فضای التهابات اخیر، برخی معتقد بودند که جریان اصیل، فضا را در آن کاملا باخته است. یا سؤال برخی این بود که نهاد‌های فرهنگی تا حالا چه کرده اند؟ اما در واقع این طور نیست.

ما باید ببینیم در چه زمینه و فضایی درباره کار فرهنگی حرف می‌زنیم. در واقع بدون مبنا نقد کردن فضایی که در آن کار فرهنگی صورت می‌گیرد، رهزن است و فضا را به قهقرا خواهد برد.

اصولا فضای مجازی هم برای جامعه و هم برای مردم، پدیده‌ای نوظهور است. در این فضای جدید جامعه تا به یک نقطه تعادلی برسد، ممکن است دچار بحران‌هایی شود.
مردم هم با پدیده‌ای جدید روبه رو هستند که به جد خیلی از مسائل مهم از جمله هویت و تاریخ آن‌ها را به چالش کشیده است.

از طرفی یک وجه جدید این پدیده نوظهور این است که به شدت انسان‌ها را کنشگر و خلاق بار می‌آورد و فرد حس می‌کند می‌تواند دنیا را تحت تأثیر قرار دهد.

حتی شاهدیم که کشور‌های صاحب این فناوری نیز در شرایطی اینترنت را فیلتر کرده یا شخص خاصی را از حضور در آن منع می‌کنند؛ بنابراین در این فضا نظام حاکم هنوز نتوانسته است به آن فرم مد نظرش برسد. تا ما به قواعد اسم بازی مسلط بشویم و نقطه تمایز و ثقل خودمان را در این فضا پیدا کنیم، زمان بر و هزینه بر خواهد بود.

از یک نگاه دیگر نباید فراموش کنیم کشور ما به صورت مستقل و مبتنی بر نگاه خود در اتمسفر جهانی در حال حرکت است، ناگهان در چنین شرایطی بیاییم نقد درون گفتمانی کنیم که ما چه شده ایم و قص علی هذا...

این نگاه، انگیزه ما را خواهد کشت و مخاطب را مأیوس خواهد کرد و مانع از فهم داشته هایمان خواهد شد.

در تحلیل‌ها باید به این امر توجه شود؛ در غیر این صورت ضربه خواهیم خورد.

به هرحال طیف جدیدی که در شرایط کنونی در این مسیر در حال حرکت است، باید بتواند با اعتماد به نفس و عدم محافظه کاری، سریع‌تر بر قواعد فضای جدید تسلط و تمرکز پیدا بکند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->